Relatietherapie Apeldoorn

Overwegen jij en je partner relatietherapie in Apeldoorn? Dan is het belangrijk dat jullie allebei achter deze keuze staan. Willen jullie samen werken aan jullie relatie, dan zal het effect en het resultaat van relatietherapie in Apeldoorn vele malen mooier zijn. Mijn naam is Ina Mennega van Praktijk Tranceforma. Ik ben gespecialiseerd in stress- en burn-out klachten en angst-, trauma- en verliesverwerking.

In mijnwerk als (relatie)therapeut en als senior trainer/coach voor veteranen en partners heb ik ervaren dat er diverse misstanden in relaties kunnen ontstaan. Vanuit mijn praktijk heb ik relatietherapie in Apeldoorn in een nieuw jasje gegoten en bied ik deze vorm van therapie aan als de ‘Training Hart Communicatie’.

Vanzelfsprekendheid in de liefde

Wanneer je lang samen bent met je partner, kunnen veel dingen als vanzelfsprekend worden gezien en denkt men elkaar zo goed te kennen dat sommige zaken niet meer met elkaar worden besproken. In mijn werk als relatietherapeut in Apeldoorn hoor ik vaak “dat vertel ik niet, want hij/zij begrijpt dat toch niet”. Ook zorgen pijnlijke ervaringen in het verleden ervoor dat belangrijke emoties en gevoelens niet meer met elkaar wordt gedeeld. Er is een blokkade ontstaan, waardoor u en uw partner steeds meer langs elkaar heen leven. U neemt elkaar ‘voor lief’ en luistert niet meer écht naar elkaar.

Liefdevolle verbinding in herstel

Emotionally Focused Therapy, oftewel EFT van Sue Johnson, is een mooie manier om de communicatie tussen partners te herstellen en/of te versterken. Dankzij deze methode leren partners (weer) naar elkaar te luisteren vanuit het hart en maakt herstellen van de warme en liefdevolle verbinding mogelijk. Bij relatietherapie in Apeldoorn (bij de EFT methode) staan een aantal uitgangspunten centraal.
- Ons onvoorwaardelijk geliefd en veilig voelen is een primaire behoefte. We willen dat iemand voor ons klaar staat, maar er ook altijd voor iemand zijn.
- Niet helpende strategieën, die veroorzaakt worden door onzekerheid, worden omgezet in helpende strategieën voor een liefdevolle relatie
- Hoe iemand met zijn/haar eigen emoties in verbinding staat en omgaat wordt weerspiegeld in de relatie
- (Onterechte) overtuigingen over jezelf en de ander kunnen ervoor zorgen dat je geen helder beeld meer hebt van de jezelf of de ander. Dit kan de relatie onder druk zetten. Door deze te bekijken en te herzien krijgt de relatie nieuwe impulsen en kansen.

Relatietherapie Apeldoorn – Training Hart Communicatie

Tijdens de training Hart Communicatie leer ik partners opnieuw een emotionele verbinding met elkaar te leggen. Wanneer zij met een open blik en hart naar zichzelf en de relatie kijken, stellen zij zich open voor zichzelf en elkaar. Het is heel normaal dat een relatie in de loop der tijd enkele ‘deukjes’ op loopt. Er kunnen situaties zijn ontstaan waar jullie allebei anders mee om gingen of misschien heeft een vervelende gebeurtenis jullie uit elkaar gedreven. Daarom is een “APK-keuring” af en toe heel goed om ervoor te zorgen dat jullie er samen weer tegenaan kunnen. 

Opgeven voor relatietherapie Apeldoorn en de training Hart Communicatie

Willen jullie je opgeven voor de training? Gebruik het aanmeldformulier op de pagina Trainingen of bel 06 27353431.