Hart Communicatie: Emotionally Focused Therapy

Een mooie manier om communicatie tussen partners te herstellen of te versterken vind ik de methode "Emotionally Focused Therapy" van Sue Johnson. 

Partners leren weer vanuit het hart naar elkaar luisteren, zodat de warme liefdevolle verbinding naar elkaar hersteld kan worden.

In deze methode staan de volgende uitgangspunten centraal:

  • het is een menselijke primaire behoefte om één of twee anderen in ons leven te hebben bij wie we ons onvoorwaardelijk geliefd en veilig voelen en van wie we op aan kunnen 
  • vanuit onzekerheid vervallen mensen in niet-helpende strategieën om met moeilijke emoties om te kunnen gaan, deze kunnen worden omgezet in helpende strategieën voor een liefdevollere relatie
  • hoe iemand met z'n eigen emoties in verbinding staat en omgaat wordt weerspiegeld in de relatie 
  • overtuigingen over jezelf en de ander zetten de relatie onder druk, door deze te bekijken en te herzien krijgt de relatie nieuwe kansen  

Elke relatie loopt wel een deukje(s) op naar mate we langer bij elkaar zijn. Het is daarom goed om af en toe eens een "relatie-APK" te plannen.

Het is dan ook niet zo dat alleen mensen in een relatiecrisis zich aanmelden voor deze training.

Eigenlijk zou het mooi zijn als iedereen deze relatievaardigheden in zijn "rugzakje" zou hebben, zodat er meer openheid, liefde en plezier kan zijn naar jezelf en de ander.

Training Hart Communicatie

In de training leer ik partners met een open blik en hart naar zichzelf en de relatie te kijken. Het is een mooie weg naar binnen en naar elkaar.  

Relaties vragen onderhoud

Training Hart Communicatie: praktische info

Deze training geef ik aan elk liefdeskoppel afzonderlijk, dus niet in groepsverband. 

In totaal zijn er 7 bijeenkomsten van 1 uur:

  • intake
  • 6 sessies (incl. evaluatiemoment)

Tussen de bijeenkomsten in wordt er geoefend in liefdevolle communicatie.

Kosten

De kosten zijn € 165-- per bijeenkomst 

Zorgverzekeraars vergoeden (deels) mijn consulten.

Via deze link van zorgwijzer kun je een actueel overzicht van zorgverzekeraars die vergoeden bekijken. Niettemin adviseer ik mensen altijd contact op te nemen met de eigen zorgverzekeraar voor de juiste en meest actuele informatie.

Je kunt je samen met je partner aanmelden door gebruik te maken van het formulier op deze pagina. Bellen kan natuurlijk ook: 06 27353431

Aanmelden