Hypnotherapie: therapie d.m.v. hypnose

Als mens hebben we onze eigen "EHBO-koffertje" altijd bij ons, namelijk onze geest met z'n ongekende mogelijkheden om problemen en klachten te verhelpen met behulp van onze verbeeldingskracht. 

In hypnotherapie laat ik de cliënt optimaal gebruik maken van deze natuurlijke vermogens en dat noemen we dan hypnose of trance. 

Laat je verrassen door de effectiviteit ervan!

Hypnose: directe en indirecte hypnose

Ik ben geschoold en ervaren in beide vormen van hypnose.

Ik heb diverse opleidingen en bijscholingen gevolgd in de directe hypnose methoden van Dave Elman en dr. Richard Bandler en indirecte hypnose methode van dr. Milton Erickson.

Doordat ik beide stijlen combineer worden veel mensen, met heel uiteenlopende klachten, in mijn praktijk geholpen.

Directe hypnose: diepe trance

Directe hypnose is zeer effectief bij het behandelen van klachten, waarbij het nodig is dat het onderbewuste van de cliënt de psyche en het lichaam beter gaat aansturen, zodat klachten aanzienlijk verminderen of verdwijnen.

Het kritische verstand gaat, met toestemming van de cliënt, naar de achtergrond, zodat er ruimte ontstaat voor een zeer diepe ontspanning (hypnose of trance).

Als therapeut stuur ik in dit proces aan op verlichting dan wel verdwijning van de klachten.

Therapeutische suggesties ten gunste van de gezondheid en welzijn van de cliënt komen direct aan in zijn onderbewuste. Hypnose als therapie is daarom heel effectief en fijn om te ervaren.

Pijn, jeuk, geluiden worden in diepe hypnose (trance):

  • veranderd
  • verdoofd
  • verplaatst (naar een beter te hanteren plaats in het lichaam)
  • verzacht
  • verminderd
  • of verdwijnen 

Indirecte hypnose: lichte(re) trance

Het kan ook gewenst zijn dat cliënt een wat actievere rol heeft in het proces, omdat ik wil dat het onderbewuste van de cliënt meer gaat zoeken naar de eigen mogelijkheden om lekkerder in zijn vel te zitten en in het leven te staan. 

Dan maak ik gebruik van o.a. actieve en passieve imaginaties, ook wel visualisaties genoemd. Deze visualisaties neem ik op, zodat cliënt daar thuis naar kan luisteren. Het onderbewuste leert op die manier anders met de klachten of problemen om te gaan.

Het is een fijne, ontspannen manier om bijvoorbeeld te werken aan het vergroten van zelfvertrouwen, verwerken van verdriet, schaamte of angst.

Specialisatie: trauma- en verliesverwerking

Hypnotherapie is effectief bij tal van psychische- en lichamelijke klachten waar je als mens maar last van kan hebben.

In de loop der jaren heb ik mij echter gespecialiseerd in stress, trauma- en verliesverwerking, doordat ik 8 jaar lang heb gewerkt met groepen veteranen, politie-, ambulance- en brandweermensen.

Speciale aandacht is er in mijn praktijk ook voor mensen met een jeugdtrauma, ontstaan door emotionele afwezigheid van de ouder(s) of door vroegtijdig verlies van één (of beide) ouder(s). 

Op deze pagina ga ik op een aantal van deze specifieke klachten wat dieper in.