Verkort CV

Ik ben mijn loopbaan in 1994 begonnen als Bijstand Maatschappelijk Werker (BMW) bij de Sociale Dienst in Groningen. In dit werk werd ik geconfronteerd met armoede en eenzaamheid en het effect daarvan op het doen en laten van de mens. Na verloop van tijd merkte ik dat het mijn kijk op de mensheid éénzijdig begon te kleuren en werd het voor mij tijd om een volgende stap te zetten.

Ik werd op mijn verzoek vervolgens voor een jaar gedetacheerd bij het Regionaal Bureau Onderwijs (RBO) in Emmen als scholingsadviseur.

Na dit jaar ben ik opnieuw van functie veranderd en kon ik beginnen als loopbaanadviseur bij Start Loopbaaninterventie (USG) wederom in de stad Groningen.

In de functie van loopbaanadviseur ben ik in 2001 begonnen met mijn opleiding Psychodynamische therapie / Hypnotherapie om effectiever te kunnen coachen. Ik bereikte al snel betere resultaten, doordat onbewuste gevoelens en emoties bewust konden worden en vervolgens verwerkt. Mensen waren na een korte periode van coaching klaar om de arbeidsmarkt op te gaan met hervonden eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Vanwege onze plannen om te gaan samenwonen heb ik in 2004 ontslag genomen en ben ik mijn therapie- en coachingspraktijk, Praktijk Tranceforma, gestart in Apeldoorn.

In de  periode van 2008 t/m 2015 heb ik mijn werkzaamheden in mijn eigen praktijk gecombineerd met mijn werk als senior trainer/coach voor getraumatiseerde mensen bij de Basis in Doorn.