Praktijk Tranceforma: tinnitus (oorsuizen)

Mensen met tinnitus horen in hun hoofd een geluid dat voor de buitenwereld niet te horen is. Dit geluid kan piepend, ruisend, zoemend, fluitend of brommend zijn. De sterkte van het geluid is bij iedereen anders. Soms is het op de achtergrond aanwezig, soms is het allesoverheersend. Het geeft tal van klachten die het dagelijks functioneren ernstig belemmeren. Mensen zijn soms de wanhoop nabij.

Tinnitus oorzaken

Tinnitus wordt meestal veroorzaakt door blootstelling aan te hard geluid, maar kan ook veroorzaakt worden door bacteriën en infecties die blokkades in de buis van Eustachius veroorzaken.

Een ophoping van oorsmeer kan bijvoorbeeld een blokkade opleveren die tinnitus geeft. Bepaalde medicatie kan ook voor tinnitus zorgen, zoals een aspirine, een paar soorten antibiotica, sedatieven, ontstekingsremmers en sommige antidepressiva.

Een hoge bloeddruk, allergieën en diabetes kunnen tinnitus ook veroorzaken.

Ga daarom altijd eerst naar een arts om te zien of de tinnitus niet door te hard geluid komt, maar door een infectie of andere aandoening die behandeld kan worden.

Helaas blijft de tinnitus in veel gevallen aanwezig nadat er medisch is ingegrepen om je van het oorsuizen af te helpen. 

Hypnotherapie helpt bij tinnitus 

Tinnitus heeft een sterke relatie met stress. Juist daarom is hypnose een goed hulpmiddel om beter met stress om te gaan.

In de sessies gebruik ik directe hypnose.

Hierbij gaat de cliënt in diepe hypnose, zodat het onderbewuste toegankelijk wordt voor mijn suggesties om anders met de tinnitus om te gaan.

Klachten verminderen of verdwijnen geheel. In beide gevallen krijgt de cliënt zijn kwaliteit van leven terug. 

Hypnose helpt bijvoorbeeld om depressiviteit, angst en slapeloosheid door tinnitus aanzienlijk te verminderen of weg te nemen.

Je wordt dus weer vrolijker en krijgt meer zelfvertrouwen. Je gaat ook beter slapen, waardoor je overdag beter functioneert in werk en privé ondanks de tinnitus.

De geluiden worden onder hypnose veranderd: gedempt, verplaatst, verdoofd, etc.

Je krijgt dus contrôle over de geluiden. Ook als je mijn praktijk weer hebt verlaten zul je merken dat het daardoor veel rustiger in je hoofd is en blijft

Praktijk Tranceforma geeft mensen met tinnitus kwaliteit van leven terug.

Hypnose helptook als je verder alles al hebt geprobeerd en er misschien al (heel) lang last van hebt!

Contact

Vul het contactformulier in op deze pagina of bel:

06 27353431 (Ina Mennega)