Mindfulness Zutphen

Praktijk Tranceforma nabij Zutphen is gespecialiseerd in het aanbieden van speciale mindfulness trainingen om stressklachten te reduceren en mensen meer te laten genieten van het leven. Ik ben Ina Mennega en ben oprichtster van Praktijk Tranceforma waar ik mensen adviseer, train en coach bij verliesverwerking, ziekte, burn-out –en stressklachten, onverklaarbare klachten en andere problemen met betrekking tot de psychische gezondheid. Na een lange loopbaan in het begeleiden van mensen in het geestelijk welzijn als bijstandsmaatschappelijk werker en loopbaanadviseur in loondienst ben ik, Ina Mennega, in 2004 mijn coaching- en trainingspraktijk, Praktijk Tranceforma, begonnen.

Mindfulness 2.0

Mindfulness is een stroming uit de psychologie die de laatste jaren het Westen flink heeft veroverd, maar wordt nog wel eens verkeerd begrepen door mensen die niet goed weten wat het precies inhoud. Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. Iedereen maakt geregeld momenten mee waarop hij of zij iets aan het doen is, maar de gedachten ondertussen afdwalen naar een ander onderwerp. We zijn bijvoorbeeld onder het autorijden al bezig met het boodschappenlijstje voor morgen of een calamiteit die zich gisteren heeft afgespeeld op het werk. Ondanks dat wij ook allemaal ervaringen kennen van het volledig aanwezig zijn in het hier en nu, overkomen deze momenten ons vaker dan dat we ze zelf creeëren. En dat is precies waar we bij de mindfulness training bij Praktijk Tranceforma nabij Zutphen aan gaan werken.

Waarom mindfulness 2.0 bij Praktijk Tranceforma nabij Zutphen?

Bij mindfulness zijn de kernwoorden aandachtigheid en opmerkzaamheid erg belangrijk en hier schenken we tijdens de trainingen dan ook veel aandacht aan. De rode draad bij mindfulness gaat over het aanwezig zijn in het hier en nu en genieten van het moment dat je ervaart. Mindfulness zorgt er niet alleen voor dat je intenser en bewuster gaat leven, maar helpt ook bij het verminderen van stressklachten.

Alle gedachten die te maken hebben met het verleden of met de toekomst laten we even varen en we gaan proberen zoveel mogelijk onze aandacht te richten op het heden. We gaan niet leren hoe we gedachten kunnen stoppen, maar wel hoe we kunnen stoppen om onze gedachten te geloven. Juist de gedachten over het verleden en de toekomst kunnen ons sterk afleiden en zorgen ervoor dat we minder of zelfs niet meer kunnen genieten van het moment dat we hier en nu ervaren. Tijdens het autorijden proberen we onze gedachten over het werk om te zetten in het ervaren van onze zintuigen, zoals het waarnemen van de omgeving, voelen van de hobbels in de weg of de weerstand van het pedaal.

Meer informatie over mindfulness 2.0 nabij Zutphen?

De mindfulness training bij Praktijk Tranceforma is uiterst geschikt voor mensen met een overvolle agenda of voor mensen die slecht om kunnen gaan met stress. Mindfulness is niet alleen een training, maar een manier van leven.

De mindfulness 2.0 training nabij Zutphen wordt gegeven voor zowel particulieren als voor organisaties en kan zelfs mogelijk worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Voorafgaand aan de training organiseer ik een informatiebijeenkomst waar je kan ervaren wat mindfulness is en waar je de mogelijkheid hebt tot het stellen van vragen. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden om je aan te melden op deze pagina, of neem contact op met Praktijk Tranceforma voor meer informatie.