Hypnotherapie Amersfoort

Wil je graag weten of hypnotherapie in Amersfoort iets voor jou is? Merk je dat een schokkende gebeurtenis uit het verleden je in zijn greep houdt of dat je aanhoudend last hebt van stressklachten? Tijdens hypnotherapie help ik je problemen en klachten te verhelpen vanuit je eigen natuurlijke vermogen.

Is hypnotherapie in Amersfoort iets voor mij?
Voor een tal van lichamelijke en psychische klachten is hypnotherapie een goede oplossing. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in trauma-, stress- en verliesverwerking. Ik heb acht jaar lang gewerkt met veteranen, politie- en brandweermensen. Bij deze mensen is het risico op een post traumatische stress stoornis groter.

Jeugdtrauma
Mensen uit de wijde omgeving komen naar mijn praktijk in Apeldoorn om hypnotherapie te ondergaan. Voor mensen met een jeugdtrauma, ontstaan door bijvoorbeeld jarenlang gepest te zijn of door problemen in de thuissituatie.

Een trauma is een angststoornis, vaak gevolg van een schokkende gebeurtenis. Ondervind je dat je bang bent om hetzelfde opnieuw mee te maken, of merk je dat je gezin of je werk er onder lijdt? Dan is hypnotherapie in Amersfoort wellicht de juiste manier om je trauma te verwerken.

Wat gebeurt er tijdens hypnotherapie?
In hypnotherapie krijg je toegang tot je onderbewustzijn. Dit wordt ook wel hypnose of trance genoemd. Het is geen speciaal trucje, iedereen beschikt over het onderbewuste. Soms ben je geheel in gedachten verzonken en kan je je als het ware even ‘afsluiten’ van de buitenwereld. Bijvoorbeeld wanneer je een boek aan het lezen bent. Tijdens een hypnotherapie sessie ‘boor’ ik je verbeeldingskracht aan om de klacht op te lossen of om het draagbaar te maken.

Diploma’s en beroepsorganisaties

Ik ben registertherapeut en intervisiecoördinator bij twee intervisiegroepen bij mijn beroepsvereniging de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Ik ben geregistreerd bij de overkoepelende organisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

Vergoedingen
Door meerdere zorgverzekeraars wordt hypnotherapie vergoed (aanvullende verzekering). Vaak valt dit onder alternatieve geneeswijzen. Via de pagina ‘Vergoedingen’ van de Zorgwijzer kan je zien of jouw zorgverzekeraar een vergoeding biedt.

Wil je kennismaken?
Heb je vragen over hypnotherapie in Amersfoort of wil je je aanmelden voor een kennismaking? Neem gerust contact op via 06 27353431 of stuur een e-mail naar tranceforma@planet.nl.