EMDR Zwolle

Ben je benieuwd of EMDR in Zwolle iets voor jou is? Merk je dat je angstig bent en dat je altijd gespannen bent? Of heb je last van een vervelende gebeurtenis uit het verleden en wil je hier hulp voor hebben? Voor de behandeling van angst, trauma en verlies komen mensen van ver buiten Apeldoorn naar mijn praktijk.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de EMDR sessie krijgt de cliënt zachte tikjes als geluid in het oor en/of oogbewegingen aangeboden, terwijl de gebeurtenis geheel herinnerd wordt in beeld, geluid, gedachten, emoties en lichamelijke gevoelens. In principe speelt het trauma zich opnieuw af, maar omdat je zoveel prikkels tegelijk krijgt raak je als het ware ‘overbelast’ en vergeet je emoties of gevoelens die je tijdens en na de gebeurtenis hebt ontwikkeld.  

Wat doet EMDR?

Er is veel onderzoek naar EMDR gedaan, maar het is niet precies duidelijk hoe EMDR precies werkt. Wel blijkt dat veel mensen baat hebben bij deze vorm van therapie. Vooral wanneer er een plotselinge, traumatische gebeurtenis heeft plaatsgevonden is het een belangrijk hulpmiddel

De wetenschap neemt aan dat:

- Auditieve (gehoor) en visuele (zicht) stimulatie zorgen ervoor dat je op dit gebied als het ware overbelast raakt, waardoor ‘vergeten’ gestimuleerd wordt. Neutrale gebeurtenissen worden gemakkelijker vergeten dan nare gebeurtenissen. Veel meer komt aan bod in het artikel “Het belang van vergeten” (Ode, maart 2011).
- De linker- en rechterhersenhelft gaan optimaal met elkaar samenwerken waardoor gebeurtenissen en trauma’s verwerkt kunnen worden.

EMDR Zwolle: gecombineerd met andere therapievormen

Vanuit mijn praktijk in Apeldoorn combineer ik EMDR met andere therapievormen zoals hypnotherapie en kort oplossingsgerichte psychotherapie. Hierover kan je meer lezen in mijn publicatie “De angstige docent”.

Op een zachte manier het trauma verwerken

Door de jaren heen heb ik mijn eigen manier ontwikkeld om trauma’s te verwerken. Een trauma is een angststoornis die zich ontwikkeld na een schokkende gebeurtenis. De gevolgen van deze gebeurtenis hebben een grote invloed op je leven.

Misschien durf je geen relatie aan te gaan, durf je niemand meer te vertrouwen en ben je bang dat hetzelfde nog een keer gebeurd. Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen en de gebeurtenis te verwerken. Soms heb je hier hulp bij nodig. Bij het verwerken van jouw trauma maak ik gebruik van EMDR, gecombineerd met hypnotherapie en EFT.

Het doel van EFT is om de emotionele lading van herinneringen en lichamelijke pijnen te neutraliseren. Negatieve emoties en lichamelijke pijn worden losgelaten. Je hoeft niet bang te zijn dat je overweldigd raakt door emoties of dat de sessies te zwaar voor je zijn.

Meer informatie of een afspraak maken?

Ben je benieuwd of EMDR in Zwolle iets voor jou is? Neem gerust contact met me op of maak een afspraak. Je kunt mij bereiken op 06-27353431 of via tranceforma@planet.nl.